diumenge, 8 de novembre de 2015

ESGLÉSIA DE SANT JOAN BAPTISTA. EL LLIGALLO DEL GÀNGUIL. CAMARLES. L’EBRE JUSSÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

El DELFI DALMAU i ARGEMIR, descriu l’església de Sant Joan Baptista, del Lligallo del Gànguil, a: http://campaners.com/php/campanar.php?numer=6659
així; Església moderna de dimensions modestes. Consta d'una nau rectangular de sostre pla amb un absis quadrat cobert amb una volta de canó. Té el frontis arrebossat i pintat de blanc amb el portal en arc de mig punt i un marc amb pilastres toscanes enllaçades per un gran arc rebaixat de color ataronjat; té un òcul a mitja alçada i una minsa cornisa angular.

Campanar de planta rectangular (0'85 x 1'45 metres) format per un cos alt de murs arrebossats i pintats en un to ataronjat acabat per una motllura senzilla al damunt de la qual s'hi troba una estructura oberta als quatre vents i coberta per una teulada plana sostinguda per quatre columnetes; al seu dessota una campaneta penja d'un eix sostingut per unes altres dues columnetes; una creu corona el cim (inclosa en la mesura del campanar). De fet no és una torre; podria ser considerat com una espadanya d'un ull col•locada damunt un alt pilar.

Situació: damunt l'angle esquerre del temple, fent angle al nord-oest del frontis orientat a ponent.

Alçada: 11'73 metres.

Esveltesa: 8

No hi ha cap dada de l’autor d’aquest edifici, encara que en demanarem informació a l’Ajuntament de Camarles, sou pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

L’edifici està literalment ‘crucificat’ per cables de TOTS els mal dits Serveis públics, potser fins i tot va guanyar en el seu moment el premi DESTRALERS DE CATALUNYA que s’atorgava al que aconseguia enlletgir més qualsevol edifici monumental de Catalunya.


Era una mostra més – per si us calia – del ‘amor’ que ens tenen els cleptofeixistes del REINO DE ESPAÑA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada