divendres, 20 de novembre de 2015

ERMITA DEL SAGRAT COR DEL MAS CARRERAS. TORREDEMBARRA. TARRAGONÈS. CATALUNYA

Costa accedir fins aquest temple que només està senyalitzat al començament del pas particular que permet accedir-hi a peu.
En la recerca d’informació llegia; MAS CARRERAS, ermita del Sagrat Cor de Jesús (propietat municipal)

A la pàgina de l’Ajuntament diu ; oratori privat construït a inicis del segle XX a la vora d’una masia avui en dia desapareguda. L’arquitecte Josep Maria Jujol i Gibert (Tarragona, 16 de setembre del 1879 – Barcelona, 1 de maig del 1949 ) va treballar en la capella durant els anys quaranta del segle passat. La seva intervenció va consistir en l’ampliació de la construcció amb un absis i la decoració pictòrica i ornamental de l’interior. Una imatge de la Mare de Déu de Lurdes presideix una façana de marcat estil neogòtic, amb florons als pinacles laterals, arcs apuntats en les finestres i el portal, i un petit campanar d’espadanya al capdamunt.

L’interior de la capella causa un gran impacte visual per la decoració de les parets, amb nombroses sentències llatines en lletra gòtica i el predomini del blau intens, el daurat i el vermell. Profusament ornamentat i sustentat per sòlides columnes, l’absis compta amb vuit petits vitralls romboïdals de diversos colors. Per sobre d’aquest absis, una imatge del Sagrat Cor presideix el conjunt.


No podia accedir a l’interior, la imatge que podeu veure, és propietat de l’Ajuntament.

Enviaré les fotografies i dades al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin)

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2015/08/capella-del-mas-carreras-roda-de-bera.html

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada