dilluns, 16 de novembre de 2015

CAPELLA DEL SANT CRIST DEL CEMENTIR DE MALGRAT DE MAR. EL MARESME

No sabia trobar cap dada de l’autor d’aquesta capella – que intueixo va ser el mateix arquitecte que dissenyava el fossar municipal, del que no se’n fa esment enlloc.Res dissortadament també pel que fa al Panteó de Francesc Fonlladosa i Regí ( Malgrat de Mar – llegia que nascut entre 1837 i 1839, el que ens fa pensar en la destrucció dels llibres de baptisme , com explicació, i que lliurava la seva ànima el 30 d’octubre de 1919 ). Des de la meva anterior visita, si més no, s’han pintat les parets del panteó.


http://malgratantic.blogspot.com.es/2015/03/homenatge-al-fundador-de-les-escoles.html
http://ssrabat.blogspot.com.es/2013/02/malgrat-1913-escola-fonlladosa-per-noies.html
http://www.escolesfonlladosa.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=15:historia-del-centre&catid=8:qui-som&Itemid=14

Tampoc trobava cap dada de l’autoria dels edificis escolars.


Sou pregats de fer-nos saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com qui va ser l’autor del Cementiri Municipal, qui del panteó de Francesc Fonlladosa i Regí, i qui de les Escoles Delatreille i Fonlladosa que l’any 1969 passaven a dir-se Escoles Fonlladosa.

No hi ha cap explicació – ni des de la militància política – que permeti justificar la incúria documental en que es troba el patrimoni històric, a Malgrat del Mar, i dissortadament en molts altres llocs de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada