dijous, 17 d’octubre de 2013

LA PORXADA DE CASTELLET. CASTELLET I LA GORNAL. EL PENEDÈS SOBIRÀ

Ens aturavem el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés, davant de "La Porxada", situada a la dreta del camí de Can Cassanyes, prop del nucli de Sant Marçal.

No trobava cap dada - això encara és REINO DE ESPAÑA - del promotor de la darrera ampliació, ni del mestre d’obres i/o arquitecte autor de la darrera ampliació feta a darreries del segle XIX, si ens atenem al plantejament estilístic, que respon a les concepcions electricistes que caracteritzen l'arquitectura d'aquell període.

Em deien des de l’Arxiu Gavin, al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, a la Comarca de la Noguera, que no tenen dades sobre l’existència d’una Capella a la casa, en cas d’existir però, i malgrat l’estat de deteriorament en que es troba el edifici , si és possible, alhora que l’advocació els agradaria tenir-ne imatges.

L’enllaç http://www.dopenedes.cat/cavas-lavernoya no funciona.


L’aparença de l’edifici ens fa pensar en que la ruïna arribava abans del boicot als productes catalans . que se’ns feia des del REINO DE ESPAÑA a instàncies del PP

Em pregunto :

A) El segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ) va eliminat a la totalitat de la població civil de Castellet ?. En cas contrari, hi ha encara algun descendent d’aquelles persones que veien aixecar / reformar aquesta casa ?.

B) En els dies foscos del darrer genocidi contra Catalunya 1936-339, es cremaven TOTS ELS DOCUMENTS DE L’AJUNTAMENT DE Castellet i la Gornal ?. També els del REGISTRE DE LA PROPIETAT ?.

Sou pregats d’ajudar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com a recuperar – fins on sigui possible – un trosset més de la memòria històrica de Castellet i la Gornal , i de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada