dilluns, 14 d’octubre del 2013

BALNEARI VICHY CATALÀ. CALDES DE MALAVELLA. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

El Fèlix González, publicava a blocdefotos.cat una magnifica imatge d’aquest singularíssim edifici aïllat, situat al nucli urbà de Caldes de Malavella, a l'Avinguda Dr. Modest Furest i Roca[ San Pol de Mar, 1852 – Calella de la Costa, 1939 ], que aixecarà a partir de 1898, l’arquitecte Gaietà Buïgas Monravà (1851-1919)


Dos eixos en angle recte configuren l'edifici. De l'eix principal en destaca el cos central, amb dues torres amb terrats balaustrats com a teulada, que flanquegen una imponent entrada amb arc el•líptic i una gran escala. En aquest arc hi ha escrit "Vichy Catalan". Les obertures d'aquest eix, tenen arc àrab, i estan pintats de tal manera que recorden a l'Alhambra de Granada. Una torre a cada un dels angles d'aquest eix l'emmarquen. Aquest eix té dos pisos. A l'altra façana, hi ha una galeria coberta en arc de ferradura (arc àrab) i columnes. Un cos central avançat, a manera de llotja en el segons pis, dóna la benvinguda als visitants amb la inscripció "Balneari vichy Catalan". Les obertures del segon pis també son en arc de ferradura. Annex al balneari, hi ha una capella d'estil modernista dedicada a Sant Josep i a Sant Esteve que dóna a un pati interior.

L'edifici està envoltat per un ampli jardí i una font que rememora la font dels Lleons de l'Alhambra de Granada.

Podríem qualificar-lo - amb tota justícia – com un dels ‘tresors de la Selva’.

1 comentari:

  1. Una explicació molt detallada d'aquest singular i bell edifici. És un honor per mi que hagis escullit aquesta foto meva per il.lustrar aquest article.
    Salutacions.
    FèlixGonzález.

    ResponElimina