dijous, 3 d’octubre del 2013

EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE SAGÀS. A CASA DEL FERRER, GANIVET DE FUSTA.

Amb un terme de 44,60 km² , quan tancava l’any 2012 eren 144 habitants; l’any 1857 va assolir les 730 ànimes del Senyor, que eren només 478 a darreries del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ), i 272 quan es declarava oficialment la mort del sàtrapa Francisco Franco – desprès del genocidi 1936-39 es va produir un retorn al camp, per evitar la mort per fam -. Quan m’aturava per retratar l’edifici de l’Ajuntament, donava per descomptat que no seria fàcil trobar dades com, època en que s’aixecava, i mestre d’obres i/o arquitecte encarregat.


Que l’Ajuntament no en parli a la seva pàgina - malgrat ser catalans d’origen tots els regidors – ho trobava normal, no tant que tampoc ho fessin els amics de Pobles de Catalunya, i/o els de Festa Catalunya, però ja em semblava quasi un miracle – en negatiu – que no s’esmenti a la llista de documents de Sagàs, a la wikipedia.

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2011/06/basilica-romanica-de-sant-andreu-de.html

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2008/11/santuari-de-la-mare-de-du-de-la-gurdia.html

I esperem que ben aviat Sant Martí de Biure, incrementaven el fons del coneixercatalunya.blogspot i de http://www.bergactual.com/ , ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com perquè també ho faci l’edifici de l’Ajuntament de Sagàs.

En aquest sentit ens adreçarem a sagas@diba.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada