dijous, 19 de novembre del 2015

MAS SOLER. POBLA DE MONTORNÈS. EL TARRAGONÈS. CATALUNYA

Llegia que el mas de Soler és una gran construcció originària d'inicis del segle XVI, que destaca per estar construïda a costat i costat d'una torre de guaita, que és l'element que sobresurt i més destaca de la façana.

Aquest mas és el nucli de l'actual urbanització "El Castell de Montornès". L'edifici està estructurat entorn una gran torre visible a la façana, que té el pis del terrat rematat per una tanca corba a mode de coronament, i dos matacans de secció circular a ambdós costats. S'hi accedeix per un portal de mig punt, que secciona aparentment part del costat esquerre de la torre, i a costat i costat es desenvolupa el cos principal del mas, que consta de planta baixa i dos pisos superiors. A més, als costats d'aquest edifici principal s'hi annexen dependències de menor alçada.

A la porta interior del pati es pot veure la data de "1797", evidenciant una de les reformes del mas, que en conjunt ha estat molt modificat. Un dels darrers elements que se li va afegir és un torricó amb dues garites de guàrdia, en el segle XIX.


Actualment la casa acull un Centre Cívic.
http://www.lapoblademontornes.cat/index.php?mod=5&acc=con&con=49&blo=3&idi=cat

No podíem visitar el Cementiri que té uns horaris d’obertura molt limitats. Ens agradarà rebre imatges de la Capella del Sant Crist a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada