diumenge, 8 de novembre del 2015

ESGLÉSIA DE LA TORRE DE LA GRANADELLA. CAMARLES. L’EBRE JUSSÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

M’explicava un camarlenc que viu prop de l’Església de Sant Jaume, que abans anaven a sentir missa a la Torre de la Granadella, propietat que consta d’una torre quadrada amb l'església adossada, el claustre i la cripta subterrània de la família del marquès Don Diego de León.


En l'actualitat, l'ermita és propietat privada.

No en sabia donar raó de l’advocació d’aquesta església, que no trobava inclosa en la minsa relació de ‘patrimoni històric’ de Camarles. Ho demanaré al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ), així com imatges més ‘visibles’ que es que podia obtenir en la meva visita.

De l’església de Sant Jaume de Camarles, de la que no consta qui en va ser el mestre d’obres i/o arquitecte, ens diu la descripció de patrimoni Gencat; edifici planta rectangular d'una sola nau amb teulada a dues vessants. Està construït en maó i es combinen les parts arrebossades i pintades i les parts de maó vist com les cantoneres o els emmarcaments de les finestres. A la façana principal hi ha la porta allindada amb un frontó semicircular sense decoració a dalt; la porta està emmarcada per pilastres que aguanten un entaulament sense frontó i, per sobre, hi ha un rosetó. A un costat s'aixeca el campanar de planta quadrangular amb una obertura d'arc de mig punt i un rellotge a cada cara.

En demanarem informació a l’Ajuntament de Camarles, sou pregats però, de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada