dissabte, 21 de novembre del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA. LA POBLA DE MONTORNÈS. TARRAGONÈS. CATALUNYA

Llegia que l'església de Santa Maria de la Pobla de Montornès, a la comarcsa del Tarragonès, és un edifici de planta rectangular de nau única amb capelles laterals i capçalera poligonal. L'interior presenta una volta de creueria cobrint la nau central i voltes de canó a les capelles, estant la capçalera rematada per una volta de creueria gallonada. La façana i el campanar són posteriors, de la segona meitat del segle XVIII, d'estil barroc. El campanar és potser l'element més destacat de la façana, amb una base quadrada i un cos superior vuitavat, on s'obren les finestres de mig punt per a les campanes, i coronat per un pinacle força ornamentat.


Cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

La Pobla de Montornès tenia 769 habitants al cens de 1787, que augmentaran fins als 1.261 l’any 1857, aquesta xifra no s’igualarà fins l’ any 2000, i a darreries de l’any 2014 el nombre era de 2.860 habitants, que viuen en la seva majoria a les quatre noves urbanitzacions.

El dia s’escurçava gràcies a l’hora feixista que ens imposava Francisco Franco Bahamonde (Ferrol, conegut del 1938 al 1982 com a Ferrol del Caudillo, 4 de desembre del 1892 - Madrid, 20 de novembre de 1975) per tal d’unificar l’horari de TOTES LES DICTADURES FEIXISTES D’EUROPA, Alemanya, Itàlia, España, Portugal,.. , i desistia de visitar l’ermita de la Mare de Déu de Montornès, potser en una nova ocasió, oi ?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada