divendres, 20 de novembre del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT PERE. TORREDEMBARRA. TARRAGONÈS. CATALUNYA

L'església parroquial de Torredembarra és un gran edifici de carreus amb planta de creu llatina inscrita dins un rectangle, va ser construïda en diverses etapes, entre el segle XV i el XVIII, substituint un temple anterior documentat des del segle XIII, quan la vila era coneguda com Torre de Clarà.


La descripció de patrimoni Gencat ens diu que és un edifici d’una nau i capelles laterals, la nau central està coberta amb volta de canó amb llunetes i també als braços del creuer. Aquest es veu coronat per una cúpula oval damunt de petxines. La façana presenta una portada renaixentista de mitges columnes corínties, fris llis i frontó triangular partit damunt carteles. A la part de la façana que dóna a l'Evangeli hi ha una altra portada renaixentista més senzilla.

El campanar té la part baixa quadrada i la part alta octogonal. L'església és un conjunt renaixentista que s'encamina cap al barroc. Es comença l'any 1705 i es va acabar l'any 1770, a excepció de la capella que s'obre al creuer que és més tardana.


Pel carrer Major i adossat al mur de la façana principal de l'església es troba l'abadia construïda a la mateixa època i que té una airós balcó en angles decorat per sota i esgrafiats a la façana que es troben gairebé esborrats.

Llegia que també és de força interès artístic l'òrgan barroc de l'església, a la que no podia accedir el dia de la nostra visita.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada