dimecres, 11 de novembre del 2015

ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LES NEUS D’ARREU. EL PALLARS SOBIRÀ. LLEIDA. CATALUNYA

Pallars Sobirà Imatges publica una fotografía de l’ermita de la Mare de Déu de les Neu, situada en el marge dret del Torrent d'Arreu, al costat del camí de ferradura que uneix el poble d'aquest nom amb Sorpe i enfront mateix de les Bordes d'Arreu i prop de l'anomenada Borda del Castell que probablement evoca la torre de defensa que existí durant l'Edat Mitjana en aquest lloc.


La descripció de patrimoni Gencat ens explica que es tracta d'una petita església d'una nau, amb absis semicircular orientat i sense decoració, excepte una petita cornisa en el punt on arrencava l'antiga coberta de l'absis, avui substituïda per la prolongació de la coberta de la nau i el mur de l'absis aixecat fins a l'alçada d'aquesta amb un aparell molt més rude que l'antic. Al centre de l'absis s'obre una petita finestra atrompetada. En el lateral nord s'obre una petita porta de mig punt. Al voltant d'aquesta, el parament és de blocs de granit ben escairat. Sobre la porta, en un bloc de dimensions més grans, hi ha gravat un crismó de característiques similars als que amb freqüència es troben a les esglésies de la veïna Vall d'Aran. A ponent s'aixeca una petita espadanya.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , de forma molt especial agrairem la tramesa d’imatges dels edificis escolars de Catalunya, anteriors a la dictadura franquista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada