dijous, 20 de novembre del 2014

ERMITA DE SANT ROMÀ. SANT FELIU DE BUIXALLEU. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

El Xavier Burcet Darde retratava l’ermita de Sant Romà, a uns 2 km de sant Feliu de Buixalleu, reconstruïda al segle XX sobre unes runes, aixecada al segle XV, al seu temps damunt de fonaments molt mes antics, rodejada de suros en un preciós altiplà.


La descripció tècnica ens diu ; església situada en un terreny alçat, a les afores del petit nucli urbà, però dins el terme de Sant Feliu de Buixalleu. L'edifici consta d'una nau rectangular, amb capçalera poligonal, cobert per una teulada a doble vessant, i amb un campanar d'espadanya a la part posterior, i una àmplia porxada a la part frontal, coronada per una creu. Les façanes laterals, tenen una obertura triple de finestres quadrades, amb llinda, brancals i ampit de granit. També hi ha una finestra estreta en arc de mig punt, amb arc, brancals i ampit de pedra de granit. Dos contraforts reforcen la capella. A la capçalera tres finestres en arc de mig punt, amb brancals, llinda i ampit de pedra. Les façanes estan arrebossades però deixen veure el treball de maçoneria. La façana principal, està enguixada, excepte la llinda monolítica i els brancals de carreus de pedra, de la porta d'entrada, que està coronada per un arc de mitra, que podria simbolitzar la trinitat.

Dins al terme trobem també : Església de Sant Feliu de Buixalleu, Església de Sant Gabriel de Grions, Església de Sant Llorenç de Gaserans, Ermita de Santa Bàrbara, Ermita de Sant Segimon del Bosc.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada