dijous, 27 de novembre del 2014

ÉGLISE DU COEUR DE MARIE IMMACULÉE. SABADELL. VALLÈS OCCIDENTAL.

Havia retratat el 10 d’abril de 2012 un dels temples que es coneix a Sabadell amb noms més diversos : Església dels Pares Claretians [ o ‘dels Padres’ , església Sant Antoni Maria Claret. església Vella dels Escolapis, o església de l'Immaculat Cor de Maria.


La descripció tècnica ens diu que és una església neoclàssica amb interior barroc. La planta és ovalada i d'una sola nau. Està coberta per una cúpula esglaonada proveïda de lluerna. A la façana hi ha quatre columnes jòniques que suporten un gran arc serià, que centra la composició i correspon a l'àtic. Les estàtues dels nínxols laterals representen a Sant Antoni Maria Claret i al Doctor Fèlix Sardà i Salvany són obra de l'escultor sabadellenc Camil Fàbregas Dalmau ( Moià , 1906 – Sabadell 2003 ), i foren col•locades l'any 1949. A l'interior hi havia grans composicions pictòriques que representaven la Sagrada Família, el Naixement, Sant Agustí, Sant Tomàs i Sant Ferran, obra del pintor Salvador Mayol o Maiol (Barcelona, 1775 - ídem, 1834), i del escultor Adrià Ferran i Vallès ( Vilafranca del Penedès, Alt Penedès, 1774 —Barcelona, Barcelonès, després del 1842 ).


L’Antoni Calvo Uribe m’enviava una fotografia del interior.

L'any 1828, el rei Ferran VII, en la seva visita a la ciutat, va donar 480.000 rals als Escolapis a fi que aixequessin un temple. Aquest fet ha quedat gravat al medalló esquerrà de la façana on s'hi pot veure la figura del rei accedint a la súplica que els Escolapis i els nois li fan del temple. A sota hi ha la corresponent làpida, de l'altra banda, on hi consta el nom de l'arquitecte Antoni Cellés Azcona, i el dia de començament de les obres, 7 de març de 1831. Aquestes es van acabar el 8 de setembre de 1831.

Trobava un comentari molt interessant de la Cristina Rodríguez Contreras que us recomano : http://lapieldemarsias.blogspot.com.es/2012/09/iocalis-urbi-ii-el-sagrat-cor-de-maria.html

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada