dimarts, 4 de novembre del 2014

ESGLÉSIA DE SANT FELIU DE LA FORÇA. ALINS. PALLARS SOBIRÀ. LLEIDA. CATALUNYA

El Rafael Francisco retratava l’església pre-romànica d'una sola nau amb absis semicircular orientat a l'est, en el qual s'obre una petita finestra que te una volta de quart d'esfera, del poble de la Força d'Areu, adscrit avui al terme d’Alins.
La descripció tècnica ens diu que la coberta de la nau, possiblement de fusta, ha desaparegut. A migdia s'obre una petita porta amb arc de mig punt. Al costat meridional de l'absis, s'aixeca una robusta espadanya, a la base de la qual un estret arc de mig punt dóna pas al recinte de la porta de l'església. A la part alta hi ha dues obertures amb arcs peraltats enfront. El paviment de l'església està construït seguint una tècnica freqüent de la regió, amb còdols col•locats de cantó formant dibuixos geomètrics. La part central està ocupada per un gran rectangle delimitat per una doble línia de còdols a l'interior de la qual es presenta una composició a base de cercles que es tallen, dividint-se cadascun en quatre el•lipses que marquen un espai central. En els espais interiors, els còdols són disposats formant una espiga. En la part més pròxima a l'absis hi ha una sanefa amb un dibuix d'ondes formades per còdols, elaborats a base d'espigues. A la part posterior de la nau, una altra sanefa presenta decoració de rombes.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com 

L’Antonio Gallardo i Garriga (Barcelona, 18/04/1889 – 16/06/1942) -  li afegeixo la O al nom propi, perquè com ja mateix, quan vàrem néixer no es permetia inscriure al REGISTRO CIVIL noms que no fossin en llengua castellana – ells, en deien i en diuen, ESPAÑOLA - , i convé recordar-ho sobretot ara que FUERZA VIEJA, pot  o vol “manipular la història” -  retratava  l’any 1935 ,Vista parcial de l'església de La Força d'Àreu
 El Partits hereus de la dictadura, PP & PSOE  estan embrancats en assenyalar l’altre com MÉS  corrupte, dissortadament patim llistes de “ desesperació”  a la Sanitat Pública – i de retruc a la privada -, a l’atenció social a les persones febles, discapacitats, dependents,..,  els agrairíem a ambdós Partits, que posin remei a aquests i altres problemes,  i deixin de perdre el temps, la “ sensació”  de la ciutadania és que la corrupció en ambdós és  ex-aequo  

Una Comissió per esclarir la relació entre el narcotràfic,  el finançament dels  Partits Polítics  i la violència emprada darrerament a la Comunitat andalusa, potser si que caldria fer-la, oi?.  

 Que Sant Feliu i    Sant Antoni de la  Sitja,  elevi a l’Altíssim la pregaria dels  , amazis, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada