diumenge, 9 de novembre del 2014

EDIFICI DE LES BELLES ESCOLES DE CASAVELLS. CORÇÀ. L’EMPORDANET. GIRONA. CATALUNYA

Em costava trobar malgrat està situat al centre del poble, i dona nom al carrer on està ubicat, l’edifici aixecat l’any 1919 que acollia les Escoles de Casavells, l’Ajuntament, i altres dependencies municipals.

La descripció explica que està construït en façana per cinc mòduls, quatre dels quals (els laterals)estan formats per dues finestres, una a la planta baixa i l'altra al primer pis seguint un eix vertical, i el mòdul del centre, on en la planta aixa la finestra és substituïda per la porta d'accés a l'edifici. Així doncs és de dues plantes, i està construït amb pedra, les estructures portants, i amb teua àrab, la coberta que és a dues aigües. Les façanes estan arrebossades.


Ni un mot – és un clàssic en qüestió d’indocumentar el Patrimoni Històric de Catalunya . del mestre d’obres i/o arquitecte, autors del projecte.

Curiosos de mena – i perquè aquestes coses son del tot necessàries en països ‘civilitzats’ - ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Escollíem ‘belles’ per ressaltar el fet innegable que en aquella època, l’estètica tenia també importància, avui, en alguns centres ‘ moderns’ amb pocs canvis enlloc de ‘criar persones’, podrien criar gallines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada