divendres, 25 d’abril del 2014

LA TORRE GALIMANY DE VALLS. CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA

Que no es conegui el mestre d’obres i/o arquitecte d’un edifici que data de començaments de segle XX, és absolutament inversemblant, i només possible en els confins del REINO DE ESPAÑA.

L'edifici és la suma d’una intel•ligent combinació d'elements historicistes (la torre quadrada amb merlets i la torre circular amb coronament cònic) i elements modernistes (les motllures de les finestres, la forja, la ceràmica vidriada i el coronament sinuós de l'edifici).

La casa ha sofert - amb l’absoluta indiferència i/o despreocupació dels propietaris i de les Autoritats ¬- els atacs del vandalisme, en els últims anys, cosa que li ja fet perdre bona part del seu aprest senyorial, malgrat que conserva les elegants torres i la xemeneia dels annexos industrials.

Va ser construïda en aquests terrenys propers a l'estació del ferrocarril per evidents motius pràctics, essent el promotors l'empresa Galimany, de productes insecticides.


Posteriorment la propietat va passar a mans d'una companyia belga, i s'hi fabricaven refractaris per al mercat internacional, en l’actualitat la casa com la fàbrica estan abandonats i a la mercè de brètols i vàndals.

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail. com del mestre d’obres i/o arquitecte autor d’aquest singular edifici, que hauria de ser un orgull per a la Ciutat de Valls, i és dissortadament una vergonya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada