divendres, 25 d’abril del 2014

CELLER COOPERATIU DE VALLS. Q.E.P.D.

Josep M. Vives Castellet (Valls, 1888 + 1954), fou coetani de Cèsar Martinell i Brunet (Valls, Alt Camp, 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973), va ser però, el primer, en la seva qualitat d’arquitecte municipal de la ciutat entre el 1919 i 1953, el que duria a terme la construcció del Celler del Sindicat Agrícola.

La descripció ens diu, edifici de planta rectangular de tres naus, la central més elevada, i cobert a dues vessant. La façana principal té un cos central sobresortint i està flanquejada per dues torres. En el cos central hi ha la gran porta d'entrada acabada en arc escarser, damunt la qual es llegeix el rètol "Celler cooperatiu". Està emmarcada per maó, material emprat també en els quatre pilastres que divideixen, decorativament façana. Aquesta està coronada per una barana de ferro forjat. Darrera la façana, la nau central s'eleva i presenta deu finestres d'arc de mig punt, vuit corregudes i dues al damunt, centrades.


Hi ha esgrafiats amb motius de vinya que recorren la part alta de l'edifici. El material emprat és la pedra, el maó i la ceràmica.


No té avui cap relació amb l’activitat per la que va ser creat, , encara que l'obra - aparentment - està en bones condicions.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada