dimarts, 22 d’abril del 2014

CASA DE LA COMTESSA DE LA VALL DE CANET A SANTA FE DE MONTSENY. FOGARS DE MONCLÚS. VALLÈS ORIENTAL/MONTSENY

Retratava la casa construïda a principis segle XX com a segona residència – va ser la primera a la Vall - de la Comtessa de la vall de Canet, prop de l’ermita i l’Hotel-Castell de Santa Fe.

No trobava l’autor d’aquest edifici i de planta rectangular, format per dos pisos, amb coberta a dues vessants i ràfec de petita volada fet amb cabirons de fusta i rajoles. La façana principal presenta una portalada d'arc de mig punt. A tocar de la porta d'accés hi ha un cos annex de planta quadrada i de la mateixa alçada que el cos principal, amb coberta piramidal.


L'any 1987 va ser adquirida per Diputació de Barcelona, que en va fer una restauració i reforma integral i se li afegí el cos annex per als serveis sanitaris.

L'edifici presenta un ampli jardí on destaquen tres magnífics exemplars de sequoies gegants, envoltades per espècies locals de faigs, freixes i til•lers i d'altres de plantades de mides notables, cóm són diferents cedres i un gran avet del país.

Ens agradarà tenir noticia dels arquitectes que aixecaven la casa l’any 1900, i la reformaven l’any 1987 a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada