dijous, 21 de gener del 2021

CENTRAL HIDROELÈCTRICA D’ESPONELLA. EL PLA DE L’ESTANY. GIRONA.

 

L’Olga Sacrest Roca ( Olot, la Garrotxa; 16 de juny de 1960 ) publica una fotografia datada al mes de juny de l’any 2020 dels edificis de la Central Hidroelèctrica d’Esponella, de la que ens diu Patrimoni Gencat;  construcciós de caràcter industrial, presenta planta quadrangular i coberta plana amb una petita torre que sobresurt d'un extrem de la coberta.

 



Les façanes estan arrebossades i pintades de color blanc, excepte les ornamentacions de color vermell fosc situades al voltant d'algunes obertures, les cantonades i la barana superior.

 

Interiorment es desenvolupa en dos nivells amb una estructuració adequada al seu ús.

 

Per la part posterior de la construcció hi ha diversos cossos adossats annexes a l'edifici que presenten una coberta inclinada de teula i les façanes arrebossades i pintades de color blanc.


les seves instal·lacions encara es troben en funcionament.


No en diuen res al Centre de Documentació del Col·legi d’Arquitectes  que únicament té una entrada d’Esponellà SANT ISCLE DE CENTENYS, com podreu constatar amb els enllaços que trobareu més avall hi ha força coses a viure/veure en aquest raconet de la comarca del la de l’Estany, oi?:


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/12/in-memoriam-de-lescola-publica.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/12/in-memoriam-de-lescola-publica-de_13.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2017/01/in-memoriam-de-lescola-del-vilert.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/12/esglesia-parroquial-de-sant-cebria.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/12/esglesia-parroquial-de-sant-iscle-i.html


https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/12/capella-de-la-marededeu-dels-dolors-de.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2016/11/el-pont-eiffel-desponella-el-pla-de.html


https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2016/12/in-memoriam-de-la-capella-de-sant.html


https://latribunadelbergueda.blogspot.com/2014/04/pont-de-martis-esponella-pla-de-lestany.html


Ah!, per descomptat tota aquesta informació gràfica i escrita està a la disposició tant del Centre de Documentació del Col·legi d’Arquitectes, com de l’Ajuntamentd’Esponella, com dels mitjans de comunicació que valorin com interessant la seva publicació,...., lliure disposició. 


Ens agradaria tenir noticia  a l’email coneixercatalunya@gmail.com del promotor i de l’autor d’aquesta instal·lació industrial,  dades bàsiques  i mínimes que s’acostumen a publicar en els països civilitzats.   


Em fa molt feliç poder comptar amb les imatges de  l’Olga Sacrest i Roca ( Olot, la Garrotxa; 16 de juny de 1960 ).  Crec que tant a ella, com a tants i tants divulgadors gràfics del Patrimoni Històric de Catalunya, no se’ls ha reconegut el seu treball magnífic.


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació;   en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.


Us esperonem,  a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19, només així  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada