dimecres, 4 de març del 2015

COL•LEGI ESCOLAPIS. SABADELL

Miquel Pascual i Tintorer (San Feliu de Llobregat (Barcelona) 1849 - Barcelona, 1916), fou l’autor en el període 1881-1885 de l’edifici de les Escoles Pies de Sabadell.

La descripció tècnica ens diu ; Escola construïda abraçant un pati en forma de ce. L'edifici està constituït per planta baixa i tres pisos. Les façanes exteriors estan endarrerides deixant un espai enjardinat entre l'edifici i el carrer, estan estucades i les seves finestres estan protegides amb trencaaigües de pedra. La reixa de ferro fos de la tanca és del 1908. De l'interior cal destacar el Saló d'Actes exornat amb quadres a l'oli pintat per Josep Espinalt i Torres (Santpedor, 1854 - Manresa, 1896) i uns medallons col•locats en el fris superior on apareixen bustos de sants relacionats amb l'Ordre Calasància. En el corredor del claustre hi ha relleus sobre Sant Josep de Calasanç, obra de Camil Fàbregas i Dalmau, del que no trobava la data del seu traspàs ( Moia, 1906 + Sabadell ? ), sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com


La fotografia és de Kippelboy (talk)

Tinc immillorables records d’aquesta casa i d’algunes de les persones amb que em vaig relacionar, el Pares, Joan, Dordal, LLogari Picanyol ,... els professors Santafé , Estallo, .. el conserge Ventura ,... em sap greu no recordar el nom de tots.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada