dilluns, 2 de març del 2015

CAPELLA DEL SANT CRIST DEL CANYET. BADALONA

El Quixot Català Miret publica una fotografia, de la Capella del Sant Crist del Canyet, que segons llegia forma part del catàleg de patrimoni de la ciutat de Badalona.


Fou Construïda durant el segle XVIII en estil barroc, i pertanyia a la masia de can Ferrater, de la que ens diu la fitxa tècnica, edifici allargat, amb façana principal a migdia, situat en una petita elevació del terreny al costat de la carretera del Canyet. Consta de planta baixa, pis i golfes, amb galeria d'arcades de mig punt. Als laterals est i oest, hi ha petites galeries. Davant la casa s'estén un pati ornat d'escultures i un safareig amb la data de 1680.

El propietari era Joaquim Mascaró, l’any 1783 passà als Ferrater, actuals propietaris. A l'altra banda de la carretera es troba la que fou capella de la propietat, del segle XVIII.

L'obertura de la carretera de Canyet, a final del segle XVIII, va esqueixar els terrenys que pertanyien a la masia i va fer que la capella quedés a l'altra banda de la carretera, fet que va contribuir al seu abandó i posterior deteriorament.

Esperem que des de l’Ajuntament de Badalona – malgrat el seu ‘color polític’ – s’impliquin en aquesta tasca de recuperació del patrimoni.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/807119-restauren-lunica-capella-barroca-que-hi-ha-a-badalona.html

http://www.gremi-obres.org/index.php?option=com_flexicontent&view=items&cid=76:noticies&id=1598:comenca-la-rehabilitacio-de-la-capella-de-sant-crist-de-badalona&Itemid=117#.VPRXknyG-CU

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada