dijous, 18 d’agost del 2022

IN MEMORIAM. IN MEMORIAM DE L’ESCOLA NORMAL DE LLEIDA, I DE LES GERMANES PEPITA I ELISA URIZ PÍ. EDIFICIS ESCOLARS ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.

 

Malgrat això, tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.

 

Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com

 

Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici.

 

Val a dir que la presencia en aquesta comarca de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.

 

En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.

 


En aquest estiu curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.

 Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ

 

Facebook em diu que faig masses publicacions de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.

 

Trobava una fotografia. Edifici de la Caixa de Pensions (Rambla d’Aragó), seu de l’Escola Normal Femenina de 1931 a 1936. Foto de Quintí Casals.


 


https://laescueladelarepublica.es/biografias/josefa-y-elisa-uriz/
No sempre ha estat Lleida, una “ terra ferma”.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada