dimecres, 3 d’agost del 2022

IN MEMORIAM. AQUESTS EDIFICIS DONAVEN AIXOPLUC A LES ESCOLES DE VILADORDIS?. MANRESA. EL BAGES.

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.


Malgrat això, tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.


Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici.


Val a dir que la presencia en aquesta comarca de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.


En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.


En aquest estiu curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.

Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ


Facebook em diu que faig masses publicacions de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.

 

Tornava de Manresa on havia passat la I.T.V, i recollit el pa al Forn Jorba [ 70% farina de blat de moro, 30% sèsam en gra, i llevat mare ], i abans d’accedir a l’autopista més cara del món, m’arribava fins al Santuari de la Marededéu de la Salut de Viladordis:

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2013/01/santuari-de-la-salut-de-viladordis.html

Li cridava l’atenció a la Maria Jesús Lorente Ruiz, un rètol quasi esborrat COLEGIO DE NNNN, la pregunta és de calaix  aquest edifici havia donat aixopluc a les escoles?. I el del costat també?. Com us podeu imaginar no trobava cap esser humà al que preguntar-ho.


Agrairé qualsevol informació a  l’email castellardiari@gmail.com


Per descomptat, agraïa a la Marededéu aquesta troballa, i la seva intermediació quotidiana davant l’Altissim.La pèssima situació econòmica i social del REINO, em feia pensar en un relat bíblic.  Gn 41,14-36,  Josep interpreta els somnis del faraó:
Vaig veure sortir del riu set vaques grasses i boniques, que anaven pasturant entre els joncs. Darrere d'elles en van sortir unes altres set, escarransides, lletges i magres: enlloc d'Egipte no n'he vistes mai de tan lletges.  Les vaques magres i lletges es van menjar les set vaques grasses que abans havien sortit del riu.  Quan ja les tenien dintre, no es notava que les haguessin engolides: continuaven tan escarransides com abans


Els hereus del franquisme encarnen les “ vaques  lletges i magres “, i la ciutadania del REINO fa el paper de les “ vaques grasses “. 


D’ençà de l’any 2004 l’inefable José Luis Rodríguez Zapatero (Valladolid, 4 d'agost de 1960) al GOBIERNO, i el silencia còmplice de la resta de partits, sindicats i  altres col·lectius, la “desamortització social “ agafava embranzida, i amb poc més de 18 anys s’aconseguia que més d’un terç de la ciutadania visques en la quasi misèria.  


Aprofiteu els darrers dies de “ vaques grasses” per voltar per Catalunya, retratant alhora que el nostre Patrimoni Històric,  els edificis escolars de Catalunya, i fent-nos arribar  aquestes imatges a l’email castellardiari@gmail.com 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada