dimarts, 9 d’agost del 2022

IN MEMORIAM. ESCOLA DE SANT VICENÇ DE PAÜL. FIGUERES. L’EMPORDÀ SOBIRÀ

  

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.


Malgrat això, tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.


Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici.


Val a dir que la presencia en aquesta comarca de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.


En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.


En aquest estiu curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.

Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ


Facebook em diu que faig masses publicacions de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.


Llegia ; la Fundació Privada Sant Vicenç de Paül va ser creada l’any 1897 amb la voluntat d’atendre als infants i joves més pobres de la ciutat de Figueres, i es creà una escola.

 

A finals dels anys 1990 la baixada de la natalitat per una banda i l’estat de l’edifici de l’escola per l’altra va fer optar, al Patronat de la Fundació, preveure el tancament del centre l’any 2004.

 

Hi ha una pàgina activa al Facebook :

https://www.facebook.com/groups/36130833044/

Cap dada de l’autor d’aquell magnífic edifici. Sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com

 
https://arxiusenlinia.cultura.gencat.cat/#/cercabasica/detallunitat/ACAE110-45-N-1933
Demanava ajuda al Valentí Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME ,  i del l’Inventari General del Modernisme, i em contestava a volta d’email; obra de l’arquitecte      Josep Azemar i Pont (Figueres, 1862 - Barcelona, 1914), de l’any 1895. Va ser l’arquitecte municipal de Figueres entre els anys 1899 i 1914

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada