diumenge, 21 d’agost del 2022

TENIU IMATGES DE L’EDIFICI DE L’ESCOLA DE LA COLÒNIA DEL CLOT DEL MORO?. CASTELLAR D’EN HUG. EL BERGUEDÀ QUE EL TEMPS S‘ENDUGUÉ

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.


Malgrat això, tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.


Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com

 

Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici.

 

Val a dir que la presencia en aquesta comarca de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.

 

En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.


En aquest estiu curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.

 Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ

 

Facebook em diu que faig masses publicacions de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.

 

Adreçava una pregunta als veïns de Castellar d’en Hug, i de la Pobla de Lillet, i per descomptat, “ urbi et orbe”  a qualsevol que la pugui respondre; Teniu imatges de l’edifici de l’Escola de Clot del Moro?. Castellar d’en Hug, el Berguedà?.


Llegia ; igual que a la resta colònies industrials, era un dels equipaments més emblemàtics ja que representava la vessant més paternalista dels amos i propietaris industrials de l’època com ho era el d’oferir educació als fills dels treballadors com a retorn del correcte i lleial treball realitzat pels seus pares.
El conjunt patrimonial de Clot del Moro i la volta catalana

Jaume Perarnau Llorens (Manresa, 1963)

https://www.espaisrecobrats.cat/fabrica-asland-museu-del-ciment-asland/

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada