diumenge, 28 d’agost del 2022

ESGLESIA PARROQUIAL DE VIDRÀ, ADVOCADA A SANTA HILARI. OSONA

 El Francesc Climent, publica fotografies de l’església parroquial de Vidrà,advocada a Sant Hilari, a la comarca d’Osona.

Patrimoni Gencat ens diu;  Església d'una sola nau, amb capelles laterals obertes entre els contraforts. A la façana sud s'observen les restes de la primitiva església romànica. La façana principal, al cantó W, s'obre cap el cementiri, i és rematada al capdamunt per un fris de línies curvilínies. A la façana nord, s'aixeca el campanar, que començat als 2/3 d'alçada, és de secció quadrada, mentre que, el terç restant, és octogonal, amb obertures que donen cabuda a les campanes. És remata per una balustrada i una teulada en forma de piràmides.




L'església va ésser bastida al 1780, sobre la primitiva església romànica, al cantó sud encara hi ha restes d'aquesta època.





A l'interior es conservava un important retaule, destruït a l’any  1936, desprès de l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÏTIM i DEMOCRÀTIC de la II República


Aquest estiu “ terrible “ en feia pensar en que com ens ensenyaven de menuts , el bon Déu creava un paradís per a l’espècie humana amb una única condició per a gaudir-ne, condició que  ben aviat vàrem malmetre, i no sense feina hem aconseguit convertir el paradís en un infern

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada