dimecres, 31 de desembre del 2014

TORRE SANT JOAN. VALLBONA D’ANOIA. CATALUNYA

L’Angela Llop retratava aquesta casa precedida de pati, coberta a dues vessants amb sostre de teules i formant barbacana. A la façana principal destaca la presència, a la planta baixa, de sis finestres disposades simètricament a banda i banda de la porta, separades entre elles per columnetes i essent, la finestra central més gran que les dels seu costat; uns arrebossant damunt seu recorden l'idea de les dovelles a la part que envolta l'arc. Damunt la porta hi ha una capelleta de majòliques amb la imatge del nen Jesús protegida per una cobertura de teules a dues vessants, més amunt hi ha un òcul. S'hi accedeix per una escalinata amb barana de ferro forjat.


A la reixa de la porta formant part del treball forjat s'hi llegeix : Torre Sant Juan 1935.

Li demanarem a l’Ajuntament vallbona@diba.cat les dades dels promotors, i del mestre d’obres i/o arquitecte autors del projecte.

Esperem que l’any 2015 tots els municipis catalans es posin les ‘ piles’ per tenir enllestit el seu Catàleg de Patrimoni en línia.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com la desinformació vers el patrimoni històric i artístic és una eina poderosa en mans dels seculars enemics de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada