dijous, 18 de desembre del 2014

CASA MASIÀ. AMPOSTA. MONTSIÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Retratava aquest bloc d'habitatges de planta rectangular irregular, situat a l'extrem d'una illa, amb planta baixa i dos pisos, i coberta plana, als números 40-42 de Avinguda la Ràpita, cantonada amb el carrer Roig i Treig, 1.


La descripció tècnica diu ; l’edifici presenta una ordenació simètrica de la façana principal, on destaca l'organització dels dos pisos superiors, combinant als laterals quatre miradors de planta rectangular modificada, quasi en hexàgon irregular, dos per pis i connectats verticalment, arribant fins a la cornisa superior, on són rematats per baranes de ferro a les quals no es pot arribar perquè els accessos són cecs. Aquests miradors presenten un entramat de fusta i una curiosa ornamentació de rajoles amb franges blaves i blanques. Els mateixos miradors delimiten una zona central que té quatre balcons (dos per pis), amb un emmarcament corb que delimita unes zones amb esgrafiats de motius vegetals. Rematant l'edifici, una gran cornisa amb modillons esculturats i que connecta amb la façana per mitjà d'una franja horitzontal amb esgrafiats, on es troben els modillons, i per damunt de la cornisa una barana que combina línies rectes i corbes destaquen la profusió ornamental de les convexes, així com els elements de les cantonades, que recorden els acroteris dels temples clàssics. L'organització de les façanes laterals també és simètrica, encara que més senzilla. Els forjats són de maó i pedra.

No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada