divendres, 5 de desembre del 2014

LA TORRE DE LLAMBILLES. EL GIRONÈS. CATALUNYA

Situat en una petita ondulació del terreny, envoltada de camps de conreu, es troba la dita “Torre de Llambilles” i al seu darrera una gran construcció agrícola conegida com el ‘mas Robert’ ; llegia una descripció quasi poètica “El blanquinós mas Robert té una alta i prima torre moderna que corona la construcció mentre que, pocs metres separada d’ella, es conserva una antiga torre de carreus irregulars i foscos”.


La descripció tècnica ens diu ; Conjunt rural format per un mas antic amb diferents edificacions i una ampliació eclèctica del segle passat de planta rectangular amb una torre i una gran sala a la planta pis.

La part vella és de planta irregular amb diferents construccions. A la façana, que dóna a l'est hi ha alguns contraforts. A la planta baixa, a la zona de la cuina, hi ha un gran arc gòtic. La primera planta és coberta amb cairats. Es conserva una porta amb impostes que ajuden a la llinda de pedra a salvar la llum, de reminiscència medieval.


De la torre que devia tenir funcions de guàrdia i bada, ni un mot.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada