diumenge, 28 de desembre del 2014

EDIFICI DE LA CASA DE LA VILA. IGUALADA. L’ANOIA. CATALUNYA

Retratava l’edifici de l’Ajuntament d’Igualada que es construïa en un terreny cedit a la ciutat per la família Franquesa. L'arquitecte va ésser l’Antoni Rovira i Trias (Barcelona, 27 de maig de 1816 - Barcelona, 2 de maig de 1889), el qual signà el projecte l'onze de juny de 1880. La inauguració fou el 24 de juny de 1883. De la construcció projectada a la realització final hi ha moltes diferències. L'edifici projectat era molt més sumptuós; la realització va ésser feta molt més pobrament, tan sols es tingué en compte l'estructura general de l'obra. Interiorment l'edifici ha sofert diverses modificacions per tal d'adaptar l'edifici a les necessitats de les dependències municipals.


La descripció tècnica ens explica que La façana està presidida per una gran balconada que n'ocupa les tres quintes parts. Aquesta separa la planta baixa del carrer de la resta. És arrebossada i pintada de color blanc. La balconada és de ferro. D'aquesta surten quatre pilastres amb capitells corintis que separen l'estructura general de la façana en cinc parts, de les quals la del mig conté l'escut de la ciutat, de pedra picada (1960). L'interior: un cop passat el primer atri, ens trobem amb una escala de tipus català, que ens condueix a la planta noble, on totes les dependències estan situades al voltant del segon atri. Hi ha una pintura mural de l’Eladi Duch i Mosterio (1967), al que dedicàvem un article. Travessant la porta central s'entra al Saló de Sessions, que en les parets laterals hi han làpides i quadre al•lusius a personatges importants de la ciutat.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com la desinformació vers el patrimoni històric i artístic és una eina poderosa en mans dels seculars enemics de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada