dissabte, 27 de desembre del 2014

CAL RATÉS. IGUALADA. L’ANOIA. CATALUNYA

Retratava l’edifici de vivendes compost de planta baixa comercial i dos pisos. La façana principal del carrer de Sant Maria és tota de carreu. La rimositat dels arcs de la planta baixa es repeteix en les obertures del segon pis, mentre que les formes agudes de les llindes escalonades de la galeria del primer pis són utilitzades novament en els merlets que coronen l'edifici, presentant una alternança de formes de tipus vertical. Té una torre-tribuna lateral de forma circular i coronada amb un pinacle, coberta de ceràmica vidriada de colors groc-vermell.


La façana posterior de la plaça de Sant Miquel té tres pisos, amb set obertures cada pis en forma de balcó d'ampit, separats per pilastres i amb llindes escalonades, acabada amb merlets coronats amb pinacles de ceràmica de color verd. Està, també, flanquejada per una torre-tribuna. És tota ella de totxo vist.


El projecte a requeriment de Marià Ratés, fou redactat per Pau Salvat i Espasa (Barcelona, 20 de desembre de 1872 - 28 de maig de 1923) , arquitecte municipal d’Igualada, la titularitat però, correspon a l’ Isidre Gili i Moncunill.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada