diumenge, 28 de desembre del 2014

ESCOLA PIA. IGUALADA. L’ANOIA. CATALUNYA

L'any 1835 els Escolapis tornaren a Igualada i s'instal•laren a l'antic convent dels agustins on obriren col•legi el mateix any.

L’any 1905, es fa una reforma promoguda pel pare Rector Pere Villar, que consisteix en l’addició d’una planta més.


Per les seves grans dimensions -ocupa tot un costat de la plaça-, una vegada configurada aquesta, el ritme de les finestres queda interromput pels dos elements del final i per l'element central, format per tres arcades sobre pilastres amb capitells de decoració floral. Aquest darrer, del cos central, és de més alçada i té un remat amb un escut envoltat d'elements vegetals i és coronat per un element de ferro forjat que allotja la campana del rellotge. Dit rellotge de la façana fou muntat pel rellotger Salvador Nadal i Adzet que també va construir el de l'antiga estació dels Ferrocarrils.

L'edifici de l'escola i el de l'església de la Mare de Déu de la Pietat- a la que dedicàvem un article - tenen una façana unitària que dóna a la plaça, projectada per Pau Riera i Galtés, mestre d'obres català l'any 1908.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com la desinformació vers el patrimoni històric i artístic és una eina poderosa en mans dels seculars enemics de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada