diumenge, 24 d’agost del 2014

QUE EN SABEU DE L’ANOMENADA ‘TORRE VERMELLA’ DE PIERA. L’ANOIA.

Cercava al CATÀLEG DE BÈNS PROTEGITS , de l’ AJUNTAMENT DE PIERA :

https://www.seu.cat/seue-fitxer?id=42014
I trobava ; Denominació: Torre Vermella

Casa aïllada envoltada de camps. Composta de planta baixa, pis i soterrani. Façanes de composició simètrica amb finestres i balcons.

Cobertes inclinades formant voladís amb diferents vessants.

Destaca una torrassa amb una amb molt prominent en una de les seves cantonades.


Sou pregats de fer-nos arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com noticia del seu promotor, i del mestre d’obres i/o l'arquitecte autor del projecte.

Ho demanarem a l’Arxiu de Piera; jimenezge@ajpiera.cat

El Martí Coral Fernández, em feia arribar un email en el que em deia; Hola! He llegit que ja fa anys (2014) demanaveu informació sobre la Torre Vermella de Piera en un post. Soc historiador de l'art i aquesta és la informació que he pogut cercar, no és massa. Qualsevol matís o aportació és benvinguda!

 

La Torre Vermella o de la Rosa és un dels edificis més significatius de la Vila, la seva ubicació a l’entrada de Piera i la seva majestuositat la fan estar en l’imaginari col·lectiu de tots aquells que viuen al poble.

 

Fou construïda al entorn de 1915 per la família Gros, després de la guerra la casa passà a mans del senyor Enric Vila, un intendent del exercit que havia fet fortuna amb unes pedreres que posseïa. El Sr. Vila i la seva família hi van viure aproximadament fins als anys 80, des de llavors la casa ha tingut diferents amos però cap hi ha viscut amb continuïtat fent que l’edifici tingui una aparença d’abandonat.

 

Hi ha hagut varis intents d’establir-hi diferents negocis a la torre: com una casa rural o una hípica, però cap ha prosperat per falta d’entesa entre la propietat i les institucions.


Actualment la casa es troba a la venta amb un preu d’1’5 milions d’euros.

 

El complex consta de tres edificis: l’entrada és pel Camí de les Moreres que porta al Pati dels Til·lers, aquest dona accés a l’edifici central i al cos annex on hi havia el garatge i una granja, darrere hi havia uns horts que comunicaven amb un altre edifici que era la casa dels masovers. L’edifici central té dues plantes, altell i soterrani: la planta baixa és on hi ha els menjadors, cuina i sales d’estar; a la primera planta les habitacions; l’altell no és habitable; i al soterrani hi ha despatx, magatzem, sala de joc i les estances del xofer.

 

La informació està proporcionada pel senyor Joan Albert, qui fou fill dels masovers de la casa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada