divendres, 1 d’agost del 2014

CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DE LES VICTÒRIES. SANT QUIRZE DE SAFAJA. EL MOIANÈS

A la fitxa tècnica llegia que l'arquitecte va ser J. Tusquets, preguntava a l’Antoni Pladevall Font, i també a qui pugui aclarir-ho si es tracta de Jaume Busquets i Mollera ( Gerona 1904 – †Barcelona 1968), quan es fa referència a l'arquitecte de Santa Maria de les Victòries, i de Santa Maria de Castellcir. Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com .

La descripció tècnica ens diu ; edifici de nau única coberta a doble vessant. L'absis és triangular i està fet de pedra vista. La façana sembla un xalet, és de pedra a la part baixa i fusta a la superior, separat per un voladís que té funció de porxo.


Sobresurt un campanar pla de pedra amb un sol buit rectangular. A les parets laterals s'obren finestres rectangulars.

A la banda esquerra es forma un petit porxo.

La capella que es va construir l’any 1962, està situada al costat d'una urbanització i un hotel, a prop del mas Badó.

L'Antoni Pladevall Font, en contestava; en aquesta capella, començada el 1961 i beneïda la nit de Nadal del 1962, mentre queia la famosa nevada que va col·lapsar Barcelona, es feu segons els plans de l'arquitecte Joan Barangué Tusquets ( 1931 + Barcelona, 3.11.2006

Està sota la meva cura o hi celebro dels del 1964 cada diumenge i festa a les 12.

El dissabte 23.09.2017 m'aturava de cami a Moià a la capella de la Mare de Dñeu de les Victòries, i coincidia amb un casament que oficiava l’Antoni Pladevall i Font (Taradell, Osona, 1934).


Aprofitava per agrair-li les seves fineses durant tants i tants anys. Gràcies mestre !.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada