dijous, 14 d’agost del 2014

CAL SIMÓ. LA BEGUDA ALTA. SANT LLORENÇ D’HORTONS. EL PENEDÈS SOBIRÀ. BARCELONA. CATALUNYA

L’any 1911 l'arquitecte Josep Ros i Ros (Martorell, 1885 - Martorell, 19 de març de 1951) va dirigir la reforma de la façana i l’interior de la masia, d'acord amb l'estètica modernista i amb incorporació d'elements del repertori noucentista.


La descripció tècnica ens explica ; Cal Simó és una masia de grans dimensions situada al nucli de la Beguda Alta. Consta de planta baixa, pis i golfes, amb coberta de teula a dues vessants. Hi ha un pati central d'arcs carpanells a la planta baixa i balcons perimetrals al primer pis. La façana principal, de composició simètrica, té coronament ondulat, amb motllures i boles. Hi ha balcons al primer pis. La porta d'accés és d'arc carpanell. Un cos d'edifici que té una galeria d'arcs carpanells a la façana uneix el nucli principal de la masia amb una capella advocada a la Immaculada Concepció de Maria, construïda l'any 1814, té una sola nau i volta de canó amb capçalera rectangular i coberta a dues vessants amb espadanya. L'obra es troba arrebossada i emblanquinada, imitant carreus.


Hom pensa que l’autor de la Capella de la Immaculada Concepció de Maria, fos l'arquitecte Josep Ros i Ros (Martorell, 1885 - Martorell, 19 de març de 1951); ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada