divendres, 8 de febrer del 2013

NOTICIA DE ‘LA DE SANT QUINTI DE PUIG-RODON’

Llegia estorat que a Campdevànol - literalment – armaven la de Sant Quinti, en relació a una esglesiola d’origen romànic de la que a la pàgina web de l’Ajuntament de Campdevànol no se’n fa esment a l’apartat ‘raquític’ relatiu al Patrimoni Cultural : http://www.campdevanol.org/patrimoni_cultural

I, a l’enciclopèdia de ‘ Barcelona’ a l’entrada Sant Quintí de Puig-rodon se’ns diu : disseminat del municipi de Campdevànol (Ripollès).

Sobta doncs, llegir la noticia ‘ Alarma a Campdevànol pel mal estat de Sant Quintí de Puigrodon’ , de la que explica que és una de les antigues parròquies del municipi, situada entre la serra de Sant Marc –al límit amb el terme de les Llosses- i el riu Merdàs, a 1.122 metres d'altitud.

Va ser una donació del comte Bernat II de Besalú al Monestir de Ripoll el 1096.

L'església es va construir el segle XII i forma un conjunt juntament amb la rectoria, unes capelles laterals i un alt campanar que s'acaba amb una teulada de doble vessant.

La part més externa de l'església va ser construïda entre els segles XVII i XVIII.


Campdevànol no disposa d’un Catàleg i/o Mapa del seu Patrimoni Històric i/o Artístic, i des de la xarxa no és consultable el POUM, raó per la qual no podem afegir cap altra dada, més enllà de situar l’esglesiola al costat de la casa de can Bac


Camil José Guiu, [ 1937-1991], la retratava el 21-07-1974. 'Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya'

La meva pregunta és senzilla , que es vol tapar amb aquesta noticia ?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada