dijous, 21 de febrer del 2013

L’ESCORXADOR DE MONTBLANC. CONCA DE BARBERÀ.TARRAGONA. CATALUNYA

L'edifici de l'antic escorxador municipal presenta una fisonomia semblant al Sindicat agrícola, obra de Cèsar Martinell i Brunet (Valls, Alt Camp, 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973), hom pensa – sense tenir-ne la certesa - que va ser-ne l’autor.


La portalada principal i original és adovellada, té grups de finestres verticals quadrades o rectangulars fetes a base de maons. Els extrems de la façana, dels pilars i d'altres elements similars estan coronats per una bola.


L'edifici és de planta baixa amb un petit soterrani i es configura en una nau central rectangular d'uns 8,5 m d'alçada a dues vessants conservant l'estructura original.

L'autor del projecte de la Biblioteca Comarcal i director de la primera fase de les obres va ser Francesc Albín i Collet, mentre que la segona fase de l'obra va ser dirigida per l'arquitecte municipal Carles Brull i Casado.

Els nous cossos afegits en la reforma i ampliació per reconvertir l'antic escorxador en la nova Biblioteca Comarcal s'executen mitjançant una coberta plana ecològica.

Tant l'edifici de l'antic escorxador com els nous cossos adossats a l'edifici original presenten una il•luminació natural lateral gràcies a les vidrieres que donen al carrer i té una superfície de 819 metres quadrats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada