divendres, 8 de juny del 2012

VILARTIMÓ

La Rosa Planell Grau , el Miquel Pujol Mur i l’Antonio Mora Vergés, ens aturàvem davant d’aquesta magnifica casa, que uns situen en terme de Prats de Lluçanès, i altres – nosaltres estem en el segon grup – dins del terme de Llucà.Hem demanat informació històrica de la casa a l’Ajuntament, que la té inclosa dins del Patrimoni immoble, fitxa 34, però en un arxiu inaccessible.

Demanàvem informació de l’advocació de la Capella de la casa, i el nostre interlocutor ens manifestava el seu desconeixementDamunt la porta hi ha una llegenda – que us deixem per interpretar – una data 1842.

Rebia resposta del Josep Sansalvador Castellet de l’Arxiu Gavin del Monestir de les Avellanes :Hola Antoni, es la Capella de la Immaculada concepció del Mas de Vilartimó, municipi de Lluçà.

No en tenim mes dades.

Esperem rebre resposta de l’Ajuntament de Lluça, al mateix temps però, recavem la vostra ajuda per esbrinar la història d’aquesta casa magnifica.

El municipi de Lluçà es troba al sector NW de la comarca d'Osona, al centre de la subcomarca a la qual dóna nom: el Lluçanès, i en terrenys del Bisbat de Vic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada