dilluns, 18 de juny del 2012

CAPELLA DE LA MAREDEDÉU DE MONTSERRAT DE CASTELLAR DEL VALLÈS

Datada cap al 1896, s’aixeca com l'oratori de les antigues Escoles Pies, per encàrrec de la marquesa de Castellar Emília Carles, vídua de Tolrà.


Aquest edifici religiós que es troba al carrer del Doctor Pujol,i es va haver de construir sota el nivell del carrer, perquè hi havia una biga de l'antiga foneria de ferro Vda. de J. Lluscà que impossibilitava aixecar el sostre. La façana monumental està decorada amb elements d'inspiració clàssica. El portal enreixat dona pas a la gran arcada. I també cal destacar el campanar d'espadanya que corona el conjunt.

El dia 22 de juliol de 1936, l'oratori de les antigues Escoles Pies va ser saquejat, es destruí tot el mobiliari de la capella, i varen desaparèixer els ornaments .
L’any 1943 es va celebrar un primer ofici per part dels treballadors de l'empresa de Lluís Clols.

L'abril de 1950, feligresos i veïns van fer una recol•lecta de 50 pessetes per poder comprar una nova campana. Arrel d'aquest interès per part dels veïns i devots de la Marededéu, el juny d'aquell any es va celebrar ja missa amb la nova imatge de la Verge beneïda. El 1953 es va celebrar un ofici per beneir la nova campana.

Al maig de 1979 va tenir lloc la inauguració de la restauració i la nova decoració interior de la capella feta pel pintor Alfons Gubern. Aquest pintà dos motius marians a banda i banda de l'altar. La decoració actual de la capella és molt austera, en comparació a la que tenia abans de la Guerra Civil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada