La definició d’atuell de l’enciclopèdia de l’ Institut d’estudis catalans diu :
m. [LC] Estri còncau de terrissa, de metall, de vidre, etc., que serveix per a contenir alguna cosa.
Ens expliquen – a la casa on el retratàvem – que es tracta d’un peça molt antiga, de la que en desconeixen però, la seva utilitat.
Aquí comencen les teories :
1. Anava al forn :
a) Per cuinar
b) ...
2. Servia per recollir l`aigua, oli, etc... d`algun recipient que estigués pràcticament buit. Que només quedes 3 o 4 dits de líquid i així poder-lo recollir.
3. Com la major part d’estris casolans acabava servint per posar el menjar dels animals.
Sou pregats de dir-hi la vostra, i per descomptat si teniu la resposta correcta agrairem ens la feu arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Ens encantarà fer-ho saber a la propietària.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada