dimarts, 1 de desembre del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DEL SAGRAT COR. LES PECES. ALBINYANA, PENEDÈS JUSSÀ.

L'església fou construïda l’any 1880, segons la inscripció que hi ha damunt la porta d'entrada. En un principi, fou sufragània de la parròquia d’ Albinyana, a principis de segle XX assolia la categoria de temple parroquial, que manté en l’actualitat.


L’arquebisbe Josep Pont i Gol (Bellpuig, Urgell, 9 d'abril de 1907 - Solsona, 4 d'octubre de 1995), presidia el Centenari.

La descripció de patrimoni Gencat ens diu que La façana és composta per un cos quadrangular i per una torre adossada a la dreta. El campanar, de poca alçada, és una torre vuitavada feta de paredat, amb quatre finestres d'arc de mig punt on es troben dues campanes. La façana, arrebossada i pintada, presenta una portalada d'arc escarser, una rosassa, un rellotge i és rematada per unes motllures. L'interior presenta una nau central amb capelles laterals d'arc de mig punt. La coberta és de volta de canó. L'absis és decorat amb una gran conquilla. Als peus de l'església es troba el cor, sostingut per un arc carpanell, i el cancell.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada