dilluns, 28 d’abril de 2014

SANTUARI DE LA MAREDEDÉU DEL LLORET DE RENAU. TARRAGONÈS

El terme de Renau al Tarragonès és una ‘ caixeta de sorpreses’ entre les que el Santuari de la Mare de Déu del Lloret - forma en que l’anomenen aquí – no és certament la menor.

Us parlo d’un edifici de nau rectangular, de 12 metres x 5 metres , coberta amb volta d'aresta dividida en tres sectors per arcs de mig punt escarsers. La façana està centrada per una porta amb llinda i una finestra quadrangular a cada banda. L'ull de bou en forma d'estrella de sis puntes i una obertura en forma de creu allargassada, que il•luminen les voltes, foren dissenyats per l’arquitecte Josep Maria Jujol i Gibert ( Tarragona , 16 setembre de 1879 - Barcelona , 1 maig de 1949 ) l’any 1925.


Corona la façana una espadanya d'una obertura (la campana procedeix de l'església de Peralta), les parets i la volta de l'edifici estan decorades amb pintures de Ramon Farré y Montseny, amic i col•laborador de Josep Maria Jujol i Gibert.

L'altar és obra de Santiago Tarragó Lafau, pintor nascut a Belltall l’any 1907.

Queden restes de la casa de l'ermità i un pou d'aigua viva.

Us deixo un enllaç als Goigs de la Marededéu que es cantaven en aquesta ermita de Renau ;
http://algunsgoigs.blogspot.com.es/2012/11/goigs-la-mare-de-deu-del-lloret-de.html

Per ampliar dades i/o tenir referències per conèixer més i millor els Santuaris marians de Tarragona, cliqueu aquí al damunt.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com


Rebia des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) , una fotografia del Santuari de la Marededéu de Lloret de Renau, datada el 19-II-1978.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada