No trobava cap referència d’aquest ‘ Casal de Gualba’ que forma part ara dels equipaments municipals.
Crida l’atenció el ‘Can’ més propi d’una casa allunyada del nucli urbà, això reforça la tesis que quan s’alçava aquest edifici ara al número 6 del Passeig del Montseny, la població rondava les 600 ànimes – i encara en la seva majoria masies disperses - , a desembre de 2013, Gualba tenia 1.394 habitants.
Està fora de dubte que no és – malgrat les actuals reformes - l’obra d’un ‘paleta eixerit’, i que com en altres cases - penso en la casa Monteis – s’evidencia el ‘ savoir faire’ d’algun arquitecte d’aquella fornada que entre darreries del segle XIX i els primers decennis del segle XX, enlluernava al món.
No disposa el consistori de Gualba d’un Catàleg de Patrimoni, ni fins d’un específic de masies.
Hores d’ara tothom té coll avall - i nosaltres no ens cansarem de repetir-ho - que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor. L’adscripció política del Govern Local ho fa – si això és possible – més difícil d’entendre.
Ens agradarà tenir noticia del promotor, nom, cognoms i lloc i data de naixement i traspàs, i del mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte a l’email coneixercatalunya@gmail.com .
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada