dijous, 30 de maig del 2024

TORRE FIGUEROLA / MUSEO PALMERO. SANT GENIS DELS AGUDELLS. BARCELONA

 

Desconegut , retratava    entre 1890 i 1914, Façana de Torre Figuerola amb gent. Sant Genis dels Agudells. Barcelona



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/3973/rec/4

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/30277

Aquesta masia porta el nom d'una important família dins la història de l'Espanya del segle XIX. Laureà Figuerola Ballester (Calaf, Anoia, 4 de juliol de 1816 - Madrid, 28 de febrer de 1903) , jurisconsult i polític, fou ministre d'hisenda al govern provisional espanyol arran dels fets de setembre de 1868, i va ser el creador de la cèdula personal.

La finca fou adquirida fa anys per l'Ajuntament i cedida a l'artista Alfred Palmero de Gregorio. Avui és la seu de l'Institut d'Art Palmero.

https://alfredopalmero.com/biografia/

https://www.barcelona.cat/es/conocebcn/pics/el-museo-palmero-93046122603

Desconegut – insistim una vegada més  – tenia alhora que una excel·lent formació tècnica en el camp de la fotografia, possiblement una formació superior de nivell universitari; ens calen dades, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs i peripècia vital d’aquests “ desconeguts “ a l’email castellardiari@gmail.com

La dèria genocida del REINO, vers Catalunya i els catalans,  no ens ha de distreure del nostre deure de recuperar la “ memòria històrica “, i reconèixer els mèrits dels que ens precedien en aquesta  camí vers la llibertat i la democràcia.

Torna a estar de “ moda” – potser no ha deixar mai d’estar-ho – predicar contra Catalunya i els catalans, alhora que el silenci vers el creixement exponencial de les xarxes de narcotràfic esdevé ensordidor.

https://www.rtve.es/noticias/20240526/manifestacion-pp-madrid-contra-amnistia-gobierno-pedro-sanchez/16119908.shtml

https://www.publico.es/politica/luces-camara-feijoo-6-37-millones-empresa-dirige-hermana-ese-narcotraficante-me-habla.html

Gràcies als " desconeguts " , si més no, ens hem pogut plànyer d'aquella Catalunya que el temps s'endugué, 

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada