dimarts, 28 de maig del 2024

IN MEMORIAM DE LA CAPELLA DE SANTA RITA DE LA CASA VICENS. LA BARCELONA QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ.

 

Llegia que en un solar annex a la Casa Vicens, el número 28 del carrer de les Carolines, hi havia des d'antany una font d'aigua mineral anomenada de Santa Rita. Era costum entre els veïns que el 22 de maig, dia de Santa Rita, acudissin a beure les aigües de la font.

 El 1895 les aigües es van declarar d'utilitat pública i es va iniciar la seva comercialització.

Quan el 1925 Joan Baptista Serra de Martínez (Barcelona, 9 de gener de 1888-11 de febrer de 1962)  va emprendre l'ampliació de la Casa Vicens va construir una capella dedicada a Santa Rita al mateix emplaçament de la font.


L’any  1963, essent alcalde de Barcelona,  Josep Maria de Porcioles i Colomer (Amer, 15 de juliol de 1904 - Vilassar de Dalt, 3 de setembre de 1993) la capella va ser enderrocada per a construir un nou edifici d'habitatges.

Malgrat la connivència – entre l’estat i l’església - , malgrat les passejades herètiques sota pal·li,  com bé deia l’Ermessenda de Valrà   Déu nos en guard d'un «ja està fet»”

https://casavicens.org/es/blog/santa-rita-casa-vicens-3/

https://casavicens.org/es/santarita/

https://www.vallgesbisaura.com/el-raco-del-colleccionisme/els-goigs/els-goigs-goigs-a-llahor-de-santa-rita-de-cassia-sense-data-dedicio/

Que Santa Rita  i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels barcelonins   , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada