dimarts, 21 de juny del 2022

ARGOLELL “ EL PETIT ORGULL” I L'EDIFICI DE LES ANTIGUES ESCOLES. LES VALLS DE VALIRA. L’URGELL SOBIRÀ. L’ESPERADA VEGUERIA DELS PIRINEUS, QUE LA GENERALITAT DE “ BARCELONA” NO ACABA DE DESPLEGAR.

 

El Jordi Vila Juncá, publica fotografies a vista d’ocell d’Argolell, poble del municipi de les Valls de Valira (Alt Urgell), situat a 1.125 metres  d’altitud, a la dreta de la riera d’Argolell (afluent, per la dreta, de la Valira) prop del límit amb Andorra.




A mitjans del segle  XIX, Argolell era un municipi que comprenia el llogaret d'Arduix.


Posteriorment, fins el 1970 formà part de l’antic municipi de Civís.


Quan al topònim, el mestre Joan Coromines i Vigneaux (Barcelona, 21 de març de 1905 - Pineda de Mar, Maresme, 2 de gener de 1997), defensa el significat “ el meu petit orgull”




https://oncat.iec.cat/veuredoc.asp?id=3676


El Jordi Vila Juncá, retratava també l’edifici de les antigues escoles;  arreu de l’Urgell sobirà, en quasi tots els nuclis hi havia almenys un edifici que aixoplugava les escoles , ens en calen imatges i dades, sou pregats de fer-nos-les arribar a l’email castellardiari@gmail.com




Aprofiteu aquest estiu per visitar Catalunya, la desastrosa gestió econòmica del REINO, la corrupció endèmica i sistèmica, i la idiòcia de les classes polítiques, ens aboquen a una situació de greu misèria en els propers decennis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada