diumenge, 12 de juny del 2022

EDIFICI D'HABITATGES A LA RAMBLA JOSEP M. MARTÍ, 1. PUIGCERDÀ.

  Puigcerdà és un punt i apart pel que fa a la documentació del Patrimoni històric, i dissortadament això no ho arregla la seva adscripció a la província de Girona.


El C.O.A.C Girona només te aquesta minsa informació:

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/resultats.html?autor=&denominacio=&registre=&adreca=&poblacio=Puigcerd%C3%A0


El Vicent Miralles Tortes, publica fotografies  de la casa  de la Rambla Josep M. Martí, 1,  PUIGCERDA

" Edifici de l'any 1903, de planta À.baixa, dos pisos i golfes, d'un estil molt singular que, sense poder qualificar-se de modernista, en rep certa influència, especialment en els seus elements ornamentals”.


Patrimoni Gencat en diu¸ segle XIX; construcció d'obra de fàbrica arrebossada i estucada de planta baixa, dos pisos i sota coberta.


Composició de façana vertical i simètrica.


 Portada central corresponent a l'escala i dues entrades laterals corresponents a les botigues.A la primera planta, i centrada en l'eix vertical, hi ha una tribuna de fusta amb obertures verticals a cada costat.
 A la segona planta hi ha tres obertures verticals.


 Important ràfec i frontó de coronació de forma ondulada amb esgrafiats.

Estan també ornamentats els brancals i llindes de les obertures.


Coberta de pissarra


Per descomptat – recordem que parlem de Puigcerdà – cap dada de l’autor de l’edifici, ni del mestre esgrafiador, ni del promotor,..., pensem que és possible – no ens consta que ningú ho hagi preguntat – que la família propietària  conegui tota aquesta informació.


Si en teniu , o en obteniu  dades, sou pregats de fer-nos-les saber a l’email castellardiari@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada