dimecres, 15 de juny del 2022

IN MEMORIAM. CEMENTIRI VELL DE TORTOSA. L’EBRE JUSSÀ

 

El Jaume Codorniu , publica una fotografia  del cementiri vell, que es coneixia també com el cementiri de baix .




Recorda que hi havien nínxols i tombes molt , molt antigues.

El seu darrer record, és  del tràgic accident del càmping dels Alfacs ,portaven allí els cossos calcinats de la pobra gent que van morir.

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20180710/40-aniversario-tragedia-camping-alfacs-6934869


Llegia que el recinte té planta rectangular irregular.


Es tracta d'un recinte voltat per una tàpia, situat en un solar existent molt a prop de les primeres cases del raval de la Llet (anant-hi des de molt a prop del raval de Caputxins), al costat esquerre del carrer Barcelona que, situant a l'eix principal d'aquests ravals, donava a la porta principal d'accés del susdit fossar, avui tapiada, trobant-se l'entrada a la banda esquerra (mirant des de la façana que dona al carrer de Barcelona). Així, aquest es troba a prop de la petita carretera que, iniciant-se al carrer de Sant Jordi, porta cap al fossar nou.


El recinte interior presenta unitats longitudinals de nínxols (de tres registres normalment) als laterals, adossats a la tàpia de tancament. No obstant, aquests també es troben travessats paral·lelament a la façana principal que donava al carrer de Barcelona. A les superfícies intermèdies hi ha tombes i el fossar presenta tres nivells en alçada.


La mort és un excel·lent negoci per alguns “ vius”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada