dissabte, 9 de maig del 2020

ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA MISERICÒRDIA I DE SANT ROC. FOGARS DE MONTCLÚS-LA COSTA DEL MONTSENY. EL MONTSENY JUSSÀ.

El Crisant Palau publica una fotografia de l’Església de santa Maria de l'Illa, coneguda també de com Sant Roc, i de la Mare de Déu de la Misericòrdia, prop casa de l’Illa, a Fogars de Montclús - La Costa de Montseny a la comarca administrativa del Vallès Oriental, i a la comarca natural del Montseny jussà.


Avui la trobareu anunciada com Sant Roc hostal restaurant.

Patrimoni Gencat
ens diu; l'any 1272, el canonge Pere Illa, segons el seu testament, va fer a la capella la deixa d'un pali de 50 sous de valor. Aquestes són les primeres notícies referents aquesta capella.

Sembla ser que l'agost de 1873 va caure part de la volta i durant quinze anys restà abandonada.

El 1888 s'hi va fer una reparació que costà 514, 50 pessetes, 3,09 € ; diners provinents dels feligresos.

Edifici religiós d'una sola nau, absis circular i probablement sigui romànica.

Fotografia. Jordi Contijoch Boada

Està formada per quatre trams d'arc rebaixats datats del segle XVII.

Té una senzilla espadanya.

Al seu interior custodia un retaule, d'estil plateresc, del segle XVII, que es troba mutilat i en mal estat de conservació.

Continua l’obscurantisme quan a les dades de víctimes de la Covid.19, i alhora que la prohibició de desvetllar les dades personals dels finats, la de que les seves famílies i amics puguin acomiadar-se. Ens haurien d’explicar la raó que justificà aquesta mesura.

El nostre condol a TOTES les famílies que han perdut un esser estimat en aquest llarguíssim període d’arrest domiciliari i toc de queda a la que ens sotmet el GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada