dimarts, 12 de maig del 2020

DONEC PERFICIAM. PINYANA. EL PONT DE SUERT. LA RIBAGORÇA SOBIRANA. LLEIDA.

El Raul Pastó Ceballos visitava Pinyana de la que l’Enciclopèdia catalana en diu ; despoblat del municipi del Pont de Suert (Alta Ribagorça), fins el 1968 del de Viu de Llevata, situat a 1 284 metres d’ alçada, al vessant septentrional de la serra de Sant Gervàs, al cim d’un petit turó.

De la seva església parroquial (Sant Gil) en depenien les de Corroncui i la Bastideta de Corroncui i el santuari de Sant Nicolau.

La Maria Barbal i Farré (Tremp, 17 de setembre de 1949) explica en el seu blog :
http://www.patrimonioblidat.cat/index.php?option=com_patrimoni&view=detalle&id=92

Pinyana és un poble al terme municipal del Pont de Suert, pertanyent fins el 1968 del de Viu de Llevata. Està situat a 1 284 metres d’alçacda , al vessant septentrional de la serra de Sant Gervàs, al cim d’un petit turó, a la comarca de l'Alta Ribagorça.

El poble és en un petit pla als peus del roc on estava situat el castell, del qual no en queden a penes restes.

Forma una plaça bastant ampla, on destaquen l'església de Sant Gil de Pinyana i Ca de Perutxo, a més de les ruïnes d'un parell de cases més.


Des d'aquesta plaça, un carrer costerut s'enfila cap al cap del turó del Castell formant un carrer amb un parell de cases a cada banda, entre les quals destaca Ca de Cília, que és la que està situada més amunt.



Cridava l’atenció del Raul el petit fossar de Pinyana


Encara per damunt hi havia hagut l'església de Sant Pelegrí de Pinyana, actualment en ruïnes, i ja al capdamunt del turó, el Castell de Pinyana.

http://visitaelpontdesuert.com/sant-gil-pinyana/

https://www.elperiodico.cat/ca/oci-i-cultura/20100830/un-retaule-del-segle-xxi-456851

El retaule és obra de Roser Capdevila i Valls (Barcelona, 23 de gener de 1939)

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/38458

Pinyana torna a reeixir, ja tenen si els cal un lema “Donec perficiam”.



Vista frontal i de perfil de la Mare de Déu amb el Nen, talla conservada actualment al Museu Diocesà de Lleida amb el núm. 335 de l’inventari.

ECSA - M. MACIÀ 



El Museu Diocesà de Lleida conserva una marededéu procedent de l’església de Pinyana, que està registrada amb el número d’inventari 335 i el seu número antic d’ingrés al museu és el 73.


A les terres baixes per on campa la Covid.19, continua l’assetjament de http://blogscat.com/a/diaridecastellardelvalles/

Error establishing a database connection

Ens DOL MOLT ESPECIALMENT el mal que s’està produint a BLOGSCAT empresa de tecnologia catalana.

Altrament però, als que esmercen esforços i recursos per torpedinar-nos els volen insistir en que la seva és una tasca inútil.

Nosaltres com Pinyana ens fem nostre el lema "Donec perficiam" , fins a reeixir.

 BLOGSCAT queia, com tantes i tantes iniciatives en llengua catalana, víctima del " foc amic" 

Passen els dies, les setmanes i el mesos, i el silenci sobre el nombre de víctimes i la seva identitat es continua mantenint :

Hi ha dades però, que ens permeten per extrapolació , aventurar un possible nombre de víctimes.

Quan a la seva identitat, si les famílies ens ho fan saber, ho publicarem al Diari de Castellar del Vallès.

El nostre condol a TOTES les famílies que han perdut un esser estimat en aquest llarguíssim període d’arrest domiciliari i toc de queda a la que ens sotmet el GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA.

Catalunya 60976 11248 18,45 %

Castellar del Vallès  230 42,44 ESTIMACIÓ

Polinya & Sentmenat 98 18,08 ESTIMACIÓ

SANT LLORENÇ més de 40 victimes


https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20200511/coronavirus-catalunya-ultima-hora-casos-7949013

https://m.facebook.com/ignasigimenez/video_grid/

Em pregunto, perquè amaguen les dades de les víctimes i el seu nombre?

Llegia un titular aterridor " Oferir en sacrifici la gent gran"

Des del primer moment, i diria que de forma Inevitable, hi ha qui vol veure una relació de CAUSALITAT, en les accions “presumptament” maldestres del GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA, i això malgrat que aquest hipòtesis, suposa admetre un plus d’intel·ligència , si més no en algunes de les persones que en formen part.

Està clar que aquesta teoria conspiranoica té un abast que excedeix els límits del REINO DE ESPAÑA, arreu del món , dissortadament son les persones grans i les minories empobrides DE TOTS els colors les PRINCIPALS víctimes de la Covid.19.


Per intermediació de Sant Gil , demanem a l’Altíssim que tingui pietat de TOTS nosaltres.

Que  la Marededéu, Sant Gil   í  i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada